All Categories

Salah satu pengeluar utama pigmen bukan organik dan organik-Changsha Zhonglong

Mar 28,/2022

Changsha Zhonglong Chemical (Group) Co., Ltd., yang beribu pejabat di Changsha, Hunan, adalah syarikat kumpulan berteknologi tinggi yang mengintegrasikan pengeluaran, penjualan dan penyelidikan saintifik, dan merupakan salah satu pengeluar utama pigmen bukan organik dan organik di China.

 

Syarikat ini mempunyai empat kilang, termasuk: pigmen oksida besi, pigmen pembungkus seramik, pigmen sayu seramik, pigmen bercahaya, pigmen oksida besi telus dan pigmen organik enam siri, sejumlah lebih daripada 100 jenis. Digunakan secara meluas dalam seramik, cat, salutan, dakwat, plastik, getah dan industri pembinaan. Produk kami menikmati reputasi tinggi di pasaran antarabangsa dan terutamanya dieksport ke Eropah, Amerika, Asia Tenggara, Afrika dan Timur Tengah.

 

Syarikat ini mempunyai kemudahan ujian yang maju dan sempurna, pengurusan pengeluaran yang ketat dan sistem jaminan kualiti, untuk menyediakan warna yang berkualiti tinggi, berterusan, stabil dan konsisten

Produk bahan menyediakan asas dan jaminan. Kami bersedia untuk bekerjasama dengan pelanggan baru dan lama di dalam dan luar negara untuk faedah bersama dan mewujudkan hari esok yang lebih cemerlang

Balut pigmen

 

Dibalut dengan merah

Merah yang dibungkus adalah warna paling gelap dalam siri pigmen pembungkus, yang merupakan jenis baru pigmen perlindungan alam sekitar hijau, dan merah yang dibungkus mempunyai ciri-ciri rintangan suhu tinggi, warna terang, dan kepenuhan. Nama Kimia:
Wrapped Crimson Wrapped Crimson
Nama Inggeris: Selenium Red
Wrapped Crimson Chemical Composition: Cd-Se-Zr-Si
Wrapped Crimson adalah warna paling gelap dalam siri pigmen bungkusan, yang merupakan jenis baru pigmen perlindungan alam sekitar hijau, dan selenium tradisional  Berbanding dengan merah kadmium, ia mempunyai ciri-ciri bukan toksik, rintangan suhu tinggi, warna terang dan kepenuhan.

Komposisi kimia merah yang dibungkus: Cd-Se-Zr-Si
dibungkus rintangan suhu merah: 1300 °C kestabilan haba yang baik
dibungkus merah mudah untuk menyebarkan rintangan kimia yang sangat baik
dibungkus merah tanpa rembesan dan penghijrahan Kuasa bersembunyi yang baik
dibungkus merah Rintangan cahaya dan cuaca yang sangat baik Wrapped
crimson serasi dengan kebanyakan resin termoplastik dan termoset Nota: Oleh kerana pewarna dalam pigmen pembungkus dilindungi oleh kekisi zirkonit pada suhu tinggi, jika pigmen pembungkus adalah tanah terlalu lama, kekisi zirkon akan dimusnahkan, yang akan menyebabkan pengurangan warna atau pemutihan warna, kami mengesyorkan agar pigmen pembungkus paling baik ditambah selepas 95% daripada jumlah masa pengisaran sayu.
 

>> Spesifikasi Teknikal Parcel Crimson

Penggunaan produk merah yang dibungkus >>>

Merah yang dibungkus digunakan terutamanya untuk salutan tahan suhu tinggi, seramik, enamel, pewarna kaca, pewarna plastik tahan suhu tinggi, produk pewarna plastik bersentuhan dengan makanan.
Merah yang dibungkus digunakan dalam salutan tahan suhu, salutan fluorokarbon, salutan cuaca tinggi luaran; produk plastik luaran, pintu keluli plastik dan profil tingkap, masterbatches dan sebagai pigmen seni.

 

Dibalut merah

Pigmen merah yang dibungkus | bahan merah yang dibungkus adalah pigmen seramik perlindungan alam sekitar tahan suhu tinggi. Warna terang, mudah bersurai, dan rintangan kimia yang baik. Dibungkus merah tanpa pendarahan dan penghijrahan, kuasa bersembunyi yang baik.

Nama Kimia: Nama Inggeris Merah Dibalut
: Selenium Red
Wrapped Red Chemical Composition: Cd-Se-Zr-Si
Dibungkus Braised pada suhu lebih daripada 1300 °C

 

Membungkus produk merah >>> kegunaan

Membungkus merah digunakan dalam salutan fluorokarbon, salutan tahan cuaca tinggi luaran, produk plastik luaran, pintu keluli plastik dan profil tingkap, masterbatches, dll.
Merah yang dibungkus digunakan untuk salutan tahan suhu tinggi, seramik, enamel, pewarna kaca, pewarna plastik kejuruteraan tahan suhu tinggi, produk pewarna plastik bersentuhan dengan makanan.

 

Dibalut dengan merah oren

Dibalut merah oren | dibalut pigmen merah oren tahan terhadap suhu tinggi, warna terang. Terdapat kestabilan yang baik dalam glazes yang mengandungi plumbum, kalsium dan boron. Merah oren yang dibungkus digunakan secara meluas dalam seramik harian, seni dan seramik kraf, seramik kebersihan seni bina.

Maklumat Produk Oren Berbalut:

Nama kimia: komposisi kimia merah oren yang dibungkus: Cd-Se-Zr-Si dibalut oren merah, seperti warna kuning oren melalui merah, warnanya lebih ringan daripada warna

merah gelap yang dibungkus dan merah yang dibalut, pigmen siri pembungkus adalah jenis baru pigmen perlindungan alam sekitar hijau, berbanding dengan warna merah kadmium selenium tradisional  , dengan rintangan suhu yang tidak toksik, tinggi, warna terang, penuh dan ciri-ciri lain.

 

Produk oren yang dibungkus >>> >>>

Merah oren yang dibungkus digunakan secara meluas dalam seni dan kraf seramik, hiasan, penggunaan harian, seni bina, peralatan kebersihan dan seramik dan enamel penghalang tinggi yang lain.
Merah oren yang dibungkus digunakan dalam salutan tahan suhu, salutan fluorokarbon, salutan cuaca tinggi luaran; produk plastik luaran, pintu keluli plastik dan profil tingkap, masterbatches, dll.

 

Dibalut dengan oren

Warna oren yang dibungkus terang, adalah siri warna kuning bungkus dalam warna paling gelap, oren yang dibungkus sesuai untuk suhu lebar, kualiti yang stabil, digunakan secara meluas dalam pewarna seramik suhu tinggi

Maklumat Produk Oren Berbalut:

Nama kimia: komposisi kimia oren berbalut oren yang dibungkus
: Cd-Se-Zr-Si
dibalut warna oren berwarna terang, adalah warna kuning yang dibalut dengan warna paling dalam warna, oren yang dibungkus sesuai untuk suhu lebar, kualiti yang stabil, digunakan secara meluas dalam pewarna seramik suhu tinggi.

Produk oren yang dibungkus menggunakan >>> >>>

Berwarna oren yang dibungkus digunakan secara meluas dalam salutan seni bina luaran, salutan gegelung, salutan suhu tinggi, pigmen lukisan dan sebagainya.
Berwarna oren digunakan secara meluas dalam salutan tahan suhu, salutan fluorokarbon, salutan tahan cuaca tinggi luaran; produk plastik luaran, pintu keluli plastik dan profil tingkap, masterbatches, dll.
Berwarna oren digunakan secara meluas dalam plastik kejuruteraan, salutan serbuk, bahagian luar plastik tegar, salutan penyamaran, plastik umum, salutan alat pengangkutan, salutan industri berprestasi tinggi.

Dibalut dengan kuning

Pigmen kuning yang dibungkus lebih ringan daripada oren yang dibalut, lebih gelap daripada kuning keemasan yang dibalut, adalah jenis baru pigmen bukan organik yang mesra alam, pigmen kuning yang dibungkus digunakan secara meluas dalam salutan tahan suhu tinggi, seramik, enamel dan warna lain.

Maklumat Produk Kuning Dibalut:
Nama Kimia: Komposisi Kimia Kuning Dibungkus
: Zr-Si-Cd-Se-S
Dibungkus Kuning lebih ringan daripada Kuning Kuning Kuning Dibungkus, lebih gelap daripada Wrapped Golden, dan merupakan jenis baru pigmen bukan organik yang mesra alam. Ia mempunyai kestabilan yang baik dalam glazes yang mengandungi plumbum, kalsium dan boron, dan digunakan secara meluas dalam salutan tahan suhu tinggi, seramik, enamel dan warna lain.

 

Ciri-ciri produk kuning yang dibungkus >>>

Saiz zarah purata kuning yang dibalut: 4.70 tanpa rembesan dan penghijrahan; rintangan suhu
kuning yang dibungkus: 1300 °C pelekat cahaya yang baik, penyebaran mudah; rintangan kimia
kuning yang sangat baik; rintangan cahaya yang sangat baik dan rintangan cuaca;
membungkus kuasa bersembunyi kuning yang baik; mempunyai kestabilan haba yang baik;
         Balut Kuning serasi dengan kebanyakan resin termoplastik dan termoset

 

Produk kuning yang dibungkus >>> digunakan

Kuning yang dibungkus digunakan terutamanya dalam seni, hiasan, kegunaan harian, seni bina, peralatan kebersihan dan seramik dan enamel penghalang tinggi yang lain.
Kuning yang dibungkus digunakan terutamanya dalam salutan tahan suhu, salutan fluorokarbon, salutan cuaca tinggi luaran; produk plastik luaran, pintu keluli plastik dan profil tingkap, masterbatches, dll.

 

Pigmen Glaze

Praseodymium kuning

Praseodymium kuning adalah pigmen serbuk bukan organik kuning gelap dengan kuasa warna yang kuat, kualiti yang stabil dan pelbagai kegunaan.

Maklumat Produk Kuning Praseodymium:

Praseodymium kuning adalah pigmen serbuk bukan organik kuning gelap, dengan kuasa warna yang kuat, warna terang, prestasi penyebaran yang baik, sesuai untuk sayu seramik.

Ciri-ciri produk kuning Praseodymium >>>

Serbuk halus kuning gelap, pigmen jenis batu zirkon, tergolong dalam jenis kristal persegi. Komponen utama adalah zirkonium, dan ion praseodymium dicampur dalam bentuk tetravalents dalam kekisi besar ZrSiO4 dan mempunyai warna kuning lemon tulen yang terang. Tidak larut dalam air, atau tidak larut dalam larutan asid atau alkali, kuasa pewarna yang kuat, pelbagai suhu tindak balas, dan penyesuaian yang kuat untuk sayu. Dalam suasana pengurangan yang lemah, ia lebih stabil daripada vanadium kuning, tetapi suasana pengurangan sedikit lebih kuat, dan ia boleh pudar. Praseodymium kuning dicampur dengan vanadium zirkonium biru, zirkonium merah (koalar merah), krom aluminium merah, merah mangan, biru kobalt dan pigmen lain, yang boleh dirumuskan dengan pelbagai warna baru.

Penunjuk teknikal praseodymium kuning >>>

Kuasa bersembunyi yang baik Kestabilan haba yang baik; tiada kebocoran warna dan penghijrahan Rintangan cahaya yang sangat baik dan rintangan cuaca; Pelindung cahaya yang baik; tidak larut dalam air dan pelarut organik; Kualiti yang stabil, kuasa pewarna yang kuat Penyebaran mudah, pewarna yang kuat, warna terang, rintangan kimia yang sangat baik; Sesuai dengan kebanyakan resin termoplastik dan termoset

Produk kuning Praseodymium >>>

Digunakan dalam seramik, enamel harian, enamel perindustrian, appliqué enamel enamel, dibarisi kaca, papan enamel seni bina, skala warna kekal dan bahan inframerah jauh, salutan serbuk, dan lain-lain; salutan tahan suhu, salutan fluorokarbon, salutan cuaca tinggi luaran; produk plastik luaran, pintu keluli plastik dan profil tingkap, masterbatches, dll.

Aquamarine

Aquamarine | Aquamarine adalah pigmen perlindungan alam sekitar bukan organik dengan penampilan serbuk biru, dengan warna yang kuat dan warna terang, sesuai untuk seramik, jubin porselin, jubin dinding dalaman dan luaran dan produk lain.

Maklumat produk Aquamarine:
Aquamarine adalah pigmen perlindungan alam sekitar bukan organik dengan penampilan biru serbuk biru, dengan warna yang kuat dan warna terang, dan digunakan secara meluas dalam seramik, kaca, plastik dan masterbatches.

Ciri-ciri produk Aquamarine >>>

alias Aquamarine: Penampilan Biru Hype: Serbuk biru dengan kestabilan haba yang baik; kuasa bersembunyi yang baik; cahaya yang sangat baik dan rintangan cuaca; tiada rembesan dan penghijrahan; kuasa pewarna yang kuat, tidak larut dalam air dan pelarut organik; pelekat cahaya yang baik; penyebaran mudah, kuasa pewarna yang kuat, warna terang; rintangan kimia yang sangat baik; serasi dengan kebanyakan resin termoplastik dan termoset

Petunjuk teknikal Aquamarine >>>

Komposisi kimia: Co-Al-Zn 105 °C Volatiles: ≤0.4% Larut air larut: ≤0.4% 300 penapis mesh dalam ≤ 0.4% Rintangan suhu tinggi: ≤ 1300 °C

Produk Aquamarine >>>

Digunakan dalam seramik, sayu warna, warna underglaze, enamel, kertas appliqué enamel, papan enamel seni bina, tanda warna kekal dan bahan inframerah jauh, salutan serbuk, dan lain-lain; salutan tahan suhu, salutan fluorokarbon, salutan cuaca tinggi luaran; produk plastik luaran, pintu keluli plastik dan profil tingkap, masterbatches, dll.

Zirconium besi merah

Pigmen sayu merah besi Zirkonium mempunyai warna yang baik, warna terang, kestabilan suhu tinggi, kestabilan kimia yang baik dan ciri-ciri lain, terutamanya digunakan untuk seramik, enamel, plastik dan bahan binaan dan warna lain.

Zirconium besi merah digunakan dalam salutan tahan suhu, salutan fluorokarbon, salutan cuaca tinggi luaran; produk plastik luaran, pintu keluli plastik dan profil tingkap, masterbatches, dll.
Zirkonium besi merah digunakan dalam seramik, glazes warna, warna underglaze, enamel, kertas pelekat enamel, plat enamel seni bina, skala warna kekal dan bahan inframerah jauh, salutan serbuk, dll.

 

Vanadium zirconium biru

Vanadium vanadium biru| vanadium biru| vanadium biru vanadium | zirkonium biru suhu tembakan maksimum 1250 °C, vanadium biru sesuai untuk digunakan dalam pelbagai glazes. Nada biru Vanadium, warna rambut yang kuat, kesucian tinggi, adalah pilihan terbaik untuk pelanggan. Vanadium biru

 

Vanadium zirconium biru sesuai untuk penyediaan sistem pigmen ternary;
vanadium zirconium biru mempunyai keupayaan warna yang kuat, sesuai untuk kebanyakan sayu asas, dalam sayu asas untuk memperkenalkan sejumlah zirkonia, supaya warna rambutnya lebih jelas dan lebih stabil.
Vanadium zirconium biru sesuai untuk kebanyakan glazes asas, warna rambut adalah tulen, terang dan stabil, tidak sesuai untuk mengadun dengan pigmen yang mengandungi timah, dan campuran kuning spektral boleh menghasilkan buah-buahan tulen hijau, dan terlalu banyak magnesium oksida dalam sayu akan menjadikan warna pigmen lebih ringan.

 

Vanadium zirkonium biru digunakan terutamanya untuk salutan tahan suhu, salutan fluorokarbon, salutan tahan cuaca tinggi luar, produk plastik luaran, pintu keluli plastik dan profil tingkap, masterbatches, dll.
Vanadium zirkonium biru digunakan terutamanya dalam seramik, glazes warna, warna underglaze, enamel, kertas pelekat enamel, plat enamel seni bina, label warna kekal dan bahan inframerah jauh, salutan serbuk, dan lain-lain

Pink

Pigmen seramik merah jambu berwarna terang dan dicirikan oleh fasa merah. Pigmen seramik merah jambu mempunyai warna terang, kuasa pewarna yang kuat, rintangan matahari yang sangat baik, rintangan pelarut, dan tiada penghijrahan. Pink

Pigmen seramik Rosé mempunyai ciri-ciri rintangan suhu tinggi, kuasa pewarna yang kuat, tidak larut dalam air dan pelarut organik, dan lain-lain;
pigmen seramik rosé berwarna terang dalam sayu kapur dan sayu emulsi timah, yang sesuai untuk sayu frit plumbum-kalsium dengan sedikit boron

Pigmen seramik Rosé digunakan dalam salutan tahan suhu, salutan fluorokarbon, salutan cuaca tinggi luaran; produk plastik luaran, pintu keluli plastik dan profil tingkap, masterbatches, dan lain-lain;
pigmen seramik rosé digunakan dalam seramik, glazes warna, warna underglaze, enamel, kertas decal enamel, papan enamel seni bina, papan enamel seni bina, label warna kekal dan bahan inframerah jauh, salutan serbuk, dll.

Hitam cemerlang

Hitam cemerlang adalah pigmen pastel seramik yang dicat terus pada permukaan porselin dan tidak boleh ditutup dengan warna lain. Pigmen seramik hitam terang mempunyai kuasa bersembunyi yang baik, ringan yang sangat baik dan rintangan cuaca

Pigmen seramik hitam terang digunakan dalam salutan tahan suhu, salutan fluorokarbon, salutan tahan cuaca tinggi luaran, produk plastik luaran, pintu keluli plastik dan profil tingkap, masterbatches, dll.
Pigmen seramik hitam yang cemerlang digunakan dalam seramik, glazes warna, warna underglaze, enamel, pelekat enamel, plat enamel seni bina, label warna kekal dan bahan inframerah jauh, salutan serbuk, dll

 

All